Welkom!

In het bos aan de rand van Borger speelt Openluchttheater Borger iedere zomer een theatervoorstelling voor jong en oud.
Lees meer over het theater en de voorstellingen op deze site.

Voorpret

De verkoop is begonnen. Bestel hier je kaarten.
 • Van start

  Van start

  Drie acteurs repeteren voor De Tovenaar van Oz

  De repetities zijn weer begonnen!

  De rollen zijn verdeeld, iedereen leeft zich langzaamaan in. We proberen dingen uit, de regisseur geeft opdrachten, maar laat zich ook verrassen door de spelers.

  Kortom, het is weer een heerlijke ontdekkingstocht.

 • De tovenaar van Oz

  De tovenaar van Oz

  Spelers 2024

  In de zomer van 2024 spelen we een bewerking van het bekende verhaal van De tovenaar van Oz.

  Na een ruzie loopt Douwe, samen met zijn hondje Toto, weg bij zijn oom en tante. Plotseling steekt er een zware storm op en belandt het tweetal op een heel geheimzinnige plek,  het Land van Oz. Daar maken ze onder andere kennis met een aardige vogelverschrikker en een verliefde blikken man. Maar er zijn ook akelige kraaien en een enge heks. Douwe wil dolgraag terug naar huis, maar hoe? Gelukkig is er ook een goede heks en die heeft een geweldig idee! Wat dat is? Kom kijken op 13, 14, 19, 20 of 21 juli. Tot dan!

 • Regisseur Roel

  Regisseur Roel

  Regisseur Roel tijdens een repetitie

  “Sinds 2017 ben ik regisseur bij het Openluchttheater in Borger. Wat ik zo leuk vind aan het regisseren bij het Openluchttheater in Borger is dat de spelers allemaal enorm gemotiveerd zijn om zichzelf uit te dagen. Ze willen graag verschillende rollen spelen en elk jaar iets nieuws proberen. Daarnaast geef ik in het naseizoen lessen aan de spelers om hun vaardigheden te vergroten. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld tekstlessen waarin we werkten aan dialogen en hoe je die theatraal interessant kunt maken. Zo werken we als groep aan het verbeteren van ons spel.”