De Groene Ruimte

 

 

Stichting “De Groene Ruimte” is in 1999 opgericht met als doel om in het openluchttheater van Borger jaarlijks theatervoorstellingen te houden. De eerste voorstelling vond plaats in het jaar 2000.

In de eerste jaren zijn er in het theater stukken van de Italiaanse schrijver Carlo Goldoni gespeeld. Hij leefde in de 18e eeuw en schreef komedies. Sinds 2010 is deze lijn verlaten en wordt er ieder jaar een ander thema gekozen. 

Sinds 2017 brengt de spelersgroep onder regie van Roel Tichelaar elk jaar een familievoorstelling. Ronja de roversdochter, De Gelaarsde Poes en De Boevenkoningin. Voor 2020 stond een bewerking van Midzomernachtsdroom van Shakespeare op het programma. Door corona kon dit helaas niet doorgaan. In 2022 is de door de regisseur geschreven eenakter Het geheim van Hunsow opgevoerd. Voor 2023 staat weer een grootse voorstelling op het programma: Repelsteeltje en de blinde prinses.

 

De spelersgroep bestaat uit een bont gezelschap jongens en meisjes, mannen en vrouwen van 16 tot 76. Allemaal razend enthousiast, de meesten met veel podiumervaring. De professionele regisseur weet de spelers steeds weer tot nieuwe dingen uit te dagen wat resulteert in verrassende voorstellingen met veel 

Organisatie

“De Groene Ruimte” is een vrijwilligersorganisatie. Van bestuur tot horecamedewerkers, van acteurs tot decorbouwers, alle werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd. Dit zorgt voor grote betrokkenheid bij iedereen die meewerkt aan de realisatie van de voorstellingen.

Voor de financiële middelen is “De Groene Ruimte” volledig afhankelijk van de inkomsten uit sponsoring en de opbrengst van de kaartverkoop. De stichting ontvangt geen subsidie van de overheid.

De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 04066945


Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Mensen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met het secretariaat: info@openluchttheater-borger.nl.