Nieuw Theaterstuk seizoen 2015

Moord in het Theater” heet het nieuwe stuk dat stichting “De Groene Ruimte” dit jaar voor het voetlicht brengt. Het is oorspronkelijk geschreven door Harry Smits en door regisseur Elise van der Laan bewerkt voor het Openluchttheater Borger.

Moord in het Theater” is een misdaadkomedie waarin zowel de acteurs als uiteindelijk ook het publiek tot de verdachten behoren. Deze sublieme constructie leidt tot onverwachte ontwikkelingen waarbij het publiek een actieve rol wordt toebedacht. 

Alex Damhuis, een dominante en vaak irritante man, is een enthousiast acteur bij toneelvereniging “Openluchttheater Borger”. Hij heeft een rol in het toneelstuk “De perfecte moord”, waarvan de première vanavond plaatsvindt. Zijn vrouw Inge is de regisseur van dit stuk. 
Alex wordt, volgens script, neergeschoten door een gemaskerde overvaller en valt stervend op de grond. Zijn tegenspeelster reageert in eerste instantie eveneens volgens script. Maar dan blijkt de moord, tot ontsteltenis van de acteurs, echter levensecht te zijn! Wie is de “acteur” die zo gruwelijk buiten zijn rol treedt?! 
De wat warrige rechercheur Hein Budde en zijn assistente Vera hebben de handen vol aan het onderzoek. Het feit dat alle aanwezigen, inclusief het publiek, verdacht zijn en het dus kunnen hebben gedaan, maakt de zaak er niet eenvoudiger op. Geheime verhoudingen, jaloerse echtgenoten, boekhoudkundige malversaties en een veelvoud van roddels en verdachtmakingen leiden aan het eind van de voorstelling tot een onverwachte ontknoping. Een verrassende thriller waarin spanning en humor met elkaar zijn verweven. Het zal u een intrigerende en kostelijke avond bezorgen! 

Uitvoeringsdata

Woensdag 26 augustus 2015
Vrijdag
28 augustus 2015
Zaterdag 
29 augustus 2015
Woensdag 2 september 2015
Vrijdag 4 september 2015

Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 8.=

Reserveer nu uw kaarten zodat u verzekerd bent van een plaats in ons sfeervolle Openluchttheater Borger!

Regie en acteurs

Elise van der Laan en Richard Vrieze 
De regie is dit jaar in handen van Elise van der Laan. Richard treed dit jaar op als adviseur. Beide zijn in 2012 afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater te Leeuwarden. Sinds kort is het tweetal actief in Drenthe maar al wel met een geweldig succes. Richard regiseerde in 2013 het openluchtspel in Ruinen. Elise deed een deel van de regie van Animal Farm in het Tivoli Theater in het Asserbos. Richard is Theater Docent aan het Hondsrugcollege in Emmen en hij is trainingsacteur. Elise werkt als Theater Docent bij Theater De Kolk in Assen en regelt daar alles omtrent scholing. 
 
Esmeralda Dijkstra
Van 2012 t/m 2014 heb ik deel uitgemaakt van de artistieke leiding Stichting Jeugdtheater De Koelkids in Borger. Door deelname in 2014 aan de uitvoering van Lang & Gelukkig verlegde ik mijn grenzen.Toen ik in november 2013 de aankondiging voor de theaterworkshop in Week-in Week-uit las, heb ik me aangemeld, en mocht ik spelen in Lang & Gelukkig. Ook dit jaar ben ik gevraagd voor een rol in Moord in het Theater. 
Kirsten Kampinga
Mijn toneel passie begon al toen ik heel klein was. Al vanaf mijn zesde stond ik op het toneel, maar dan als danser, dit heb ik 16 jaar gedaan. Mijn eerste echte toneelspeelervaring was, zoals van vele, de groepacht musical, een hoofdrol. Daarna ook nog wel eens als figurant, (Oempa Loempa), maar mijn eerste echt rol was in Animal Farm. In 2013, als duif, een hele uitdaging. Maar ik ben helemaal besmet geraakt met het toneelvirus. En dan nu een rol in het stuk Moord in het Theater, hopelijk het begin van nog vele stukken.
 
Paul van den Putte
Na jaren amateurtoneel gespeeld te hebben bij dorpstoneel Midlaren en Haren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eind 2012 auditie gedaan voor Animal Farm voor een 6-tal uitvoeringen in het Tivoli openluchttheater te Assen. In de rol van Napoleon, een prachtige leerzame ervaring ondanks het slechte weer. Een auditie om mee te spelen in het Openluchttheater in Borger kon dan ook niet over het hoofd worden gezien. Moord in het theater wordt een prachtig stuk en wat een heerlijke leerzame ploeg om mee te werken. De rol van rechercheur is een hele uitdaging.
 
Gabrielle Kuster
Mijn vroegste acteerherinnering. De Olympische Spelen van 1968. Samen met mijn zus Ard en Keessie spelen, met maillots aan en een trui, een poppenonderbroek op ons hoofd om de eettafel schaatsten. Ik heb mijn eerste rol gespeeld in bij het Rabo Zomertheater, “wie trouwt de weduwe”. Dit was eigenlijk een misverstand ik hoorden van iemand dat ze nog wel mensen konden gebruiken voor de decors en de kassa; erheen en het bleek een rolverdelingsavond te zijn. Ik kreeg een van de hoofdrollen. Verder heb ik eigenlijk nooit geacteerd, ja, of je moet iedere dag meetellen.
 
Jilles Bodegom.
Na als figurant/schreeuwkoorlid meegewerkt te hebben aan De Drentse Bluesopera kreeg ik de smaak van het toneelspelen te pakken. “Moord in het theater” is na “Animal Farm” mijn tweede toneelstuk, waarbij je als speler van de gedreven regisseuse de ruimte krijgt om zelf invulling te geven aan je personage. Dat is mooi om te doen. Het leuke van amateurtoneel vind ik het proces van samenwerken van veel enthousiaste vrijwilligers, dat leidt tot een prachtige voorstelling. Of, in de woorden van mijn personage Alex Damhuis in “Moord in het theater”:  “Het is mooi geworden, man! Moet je zien. Gewoon doen.”. Ik hoop u bij de voorstelling te mogen begroeten ……
 
Petri Maas
Mijn naam is Petri Maas. Geboren en getogen in het Brabantse land. Daar werd het verkleden er al vroeg met de paplepel in gegoten. Pas jaren later ben ik dat ook op toneel gaan doen. Heb de rol van de president van Kandoetsjistan gespeeld in de familiemusical Jans & Snorremans. En in 2013 een poging gedaan als het paard Klaver in het stuk Animal Farm. In 2013 beleefde ik een sprookje in het mooie Borger. Prachtige locatie nabij flinten en hunebedden. Wat een sfeer. Dit jaar de rol van Hetty een betweterige receptionste die denkt de moord op te kunnen lossen.
 
Jan Cees van Velden
Na een aantal jaren actief te zijn geweest in de muziek en het cabaret ben ik in 2002 betrokken geraakt bij het zomertheater in Borger. Sindsdien heb ik in verschillende producties meegespeeld, van een verstrooide professor, Ventianaans koopman , gokhal eigenaar, de sheriff in Rika Hoed tot aan Al Capone in de Spooktrein. Het Openluchttheater is mijn lust en mijn leven en vind het een uitdaging ook dit jaar weer een spetterende productie neer te zetten.
 
 
Andre Rosing
Destijds heb ik samen met Frank Ivens en Gerard van Wattum een dorps- en amateurtoneel de Theatergroep Familie Tamming opgericht. In die periode was ik ook bezig met theater op locatie zoals de Poëzietochten vanuit het Hunebedcentrum, theater op maat en presentaties voor groepen. De laatste jaren stond ik wat minder vaak op toneel. Behalve in december, dan zie je mij met gevolg en schimmel in Borger. In 2014 had ik een rol als vader en agent in de film De Jeugd van Alletied van Anne van Slageren. Het lijkt me leuk om eens in het Openluchttheater te mogen spelen. Mijn moeder Jantje Rosing-Oudman stond daar al met de Boerenbruiloft en ik als klein jongetje keek er naar Dik Trom.
 
Gerda Terweij
De verkleedkist toen we klein waren en daarna voorstellingen voor de familie, sketches bedenken en opvoeren tijdens schoolfeesten, heerlijk! Ik heb de laatste jaren verschillende cursussen gevolgd bij het ICO te Assen, o.a. een improvisatie cursus. Mijn eerste echte rol was die van ‘Mozes’ in het stuk ‘Animal Farm’ opgevoerd in Assen in de zomer van 2013. Daarnaast ben ik figurante bij Stichting Oud Oranje als Josephine de Beauharnais.